Acest blog va poate ajuta cu rezultate live, actualizate non-stop din toate campionatele sportive ale lumii. De asemenea, aveti si programul meciurilor din intreaga lume, din hochei, baschet, fotbal, tenis, baseball si rugby.
 
Serivicul de livescore este gratuit si poate fi accesat de oriunde fara costuri ascunse fiind neconditionat! Nu necesita refresh deoarece se actualizaeaza automat la fiecare 20 de secunde iar dvs sunteti anuntat in ce meciuri live s-a marcat recent printr-un avertizor sonor implementat in scriptul de livescore!
 
Astfel, veti fi la curent cu toate rezultatele live si cu tot ce se intampla in toate sporturile practicate acum in intreaga lume. Pentru a accesa sectiunile de rezultate live va rugam sa dati un click pe bannerul de mai jos sau pe unul dintre urmatoarele linkuri, corespunzatoate cu sportul pe care doriti sa il evidentiati: Fotbal , Baschet , Tenis , Hochei , Rugby , Handbal , NFL .
 

Tipseri.com este unul dintre cele mai complete siteuri de pariuri din Romania la ora actuala. Va punem la dispozitie strategii si sisteme profesioniste pentru ca dvs sa aveti un profit cat mai mare.

 
Din experienta conturata in decursul a 2 ani de activitate in lumea pariurilor am reusit sa adunam informatii utile pentru toti pariorii, indiferent de nivelul lor de profesionalism sau de timpul petrecut la casele de pariuri online. Avem atat sfaturi pentru incepatori cat si strategii pentru pariorii avansati. 

Zilnic tipsterii nostri profesionisti va pun la dispozitie biletul zilei, o sursa sigura de castig. Pentru pariorii care vor sa fie la curent cu scorurile din fotbal, tenis sau baschet. Astfel, va oferim rezultate live fotbal, rezultate live tenis, rezultate live baschet, rezultate live rugby, , etc.

Prin simplul fapt ca ne vizitati siteul beneficiati de bonusuri uriase. Casele de pariuri va ofera bonusuri de 100% din sumele depuse numai pentru faptul ca le alegeti ca destinatii de pariuri online.

Va punem la dispozitie cote, clasamente, descrierea handicapului asiatic un ghid special pentru incepatori. sunt descrise elaborat, cu informatii reale si updatate saptamanal. Pariurile sunt o sursa de castig daca sunt tratate cu atentie si seriozitate.

Pentru asta incercam sa va ajutam sa treceti peste emotiile cauzate de un castig sau de o pierdere si sa pariati constant cu aceasi precizie castigatoare.

Forumul site-ului nostru va pune in contact cu comuniattea de pariori romani, despre care trebuie sa stiti ca in plan international conteaza destul de mult Va dorim mult succes in plasarea pariurilor! Puteti vizita site-ul aici!

Tags: rezultate live, cote luni, cote marti, cote miercuri, cote joi, cote vineri, cote sambata, cote duminica, predictii fotbal, predictii , livescore , football livescore , tennis livescore , rezultate in direct , biletul zilei , Pariul Live, Pariul Sigur, Bonusuri, download muzica, download filme, download mp3, muzica, Predictii Fotbal, Predictii, Referate Scolare, Muzica, Pariuri Sportive, Pariuri Online, Case de Pariuri, Pariuri, Biletul Zilei , Predictii Sportive, Biletul Zilei, Clasamente, Pariuri Sportive, Clasamente Fotbal Rezultate Live Fotbal , rezultate live tenis , rezultate live hochei , rezultate live baschet , rezultate live handbal , rezultate live nfl , rezultate live rugby . Biletul zilei , sistemul martingale , planul miza , sfaturile noastre , criteriul kelly .

miercuri, 9 septembrie 2009

Celularul din bulaul infratit

De un an si ceva, o moda noua bantuie cu furie prin Romania: infratirea cu Europa. Cum pana la infratirea mare, prin integrare, mai e, pana una alta infratirea se face pe bucati, adica pe unitati administrativ teritoriale si pe institutii. Astfel, o droaie de orase, sate, comune, unitati de pompieri, spitale si fanfare isi gasesc frati mai bogati prin Occident. Doar puscariile ramasesera neinfratite, dar, ieri, in sfarsit, a venit si randul lor. Astfel, Directia Penitenciarelor s-a infratit cu omoloaga sa din Spania, scopul inrudirii fiind aducerea bulaului nostru la standarde europene. Dar, cand s-a facut evaluarea, s-a descoperit ca vreo patru cinci puscarii romanesti n-au nevoie de ajutorul nimanui, pentru ca sunt printre cele mai tari din lume. Aici, room service-ul, format din gardienii de serviciu, este extrem de atent si serviabil, daca esti si tu atent cu ei. Meniul cuprinde o bogata colectie de bauturi, de la sampanie frantuzeasca la bere romaneasca, iar celulele, dotate cu televizoare, sunt mobilate cu gust. Singurele probleme sunt cele cu telefoanele mobile. De exemplu, asa cum a consemnat cu ingrijorare presa, la Jilava detinutii aveau atat de multe celulare, incat conducerea penitenciarului a decis sa cumpere un sistem de bruiere a mobilelor. Dar degeaba. Detinutii au pus mana de la mana, au strans 3000 de parai si au anihilat sistemul de bruiere. Probabil, solutia consta in punerea la punct a unui serviciu specializat, tip Connex Bulau. Clientii puscariasi vor putea asculta pe mobile ultimele hituri ale inchisorii, de tipul "Trece trenul printre munti/ Ca un sarpe lung/ Eu cu lanturi la picioare/ Nu pot sa-l ajung." Apoi, dupa rezolvarea acestei probleme minore, toti detinutii cu bani ai Europei vor dori sa se integreze in puscariile roma

Presedintele ANRSC, Ioan Radu, promite ieftinirea gigacaloriei cu 25%

Populatia ar putea plati in aceasta iarna un tarif mai mic cu 25% pentru gigacaloria consumata. Fostul viceprimar al Capitalei, Ioan Radu, recent numit presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor de Gospodarie Comunala (ANRSC), a promis acest lucru ieri, intr-o conferinta de presa. Fostul viceprimar a prezentat un bilant al celor doi ani de coordonare a compartimentelor economice ale municipalitatii, precum si unele obiective pe care si le propune in noua sa functie. ANRSC va supraveghea indeaproape activitatea RADET, RATB si a societatii Apa Nova Bucuresti. "Daca s-ar fi aplicat din 1999 Legea 213/1998, in "Bucuresti gigacaloria ar fi costat cu 15% mai putin. In 2001, regia a facut investitii, reparatii si alte cheltuieli de patrimoniu in valoare de 300 de miliarde de lei. Cum nu se aplica Legea Patrimoniului, aceasta suma, in loc sa fie suportata de bugetul Capitalei, a fost introdusa in tarif", a spus Radu. El va impune criterii europene de calitate tuturor serviciilor comunale din orase, pe baza de licentiere.

Contractele de vanzare a caselor nationalizate pot fi atacate pana la 14 august

Asociatia Proprietarilor Deposedati Abuziv de Stat anunta proprietarii caselor nationalizate ca 14 august 2002 este termenul-limita de introducere in justitie a actiunilor de stabilire a nulitatii absolute a contractelor de vanzare-cumparare. Dupa expirarea acestui termen, proprietarii de drept nu-si vor mai putea redobandi proprietatile in natura, ci vor primi doar despagubiri banesti. Pana in prezent au fost castigate 12 procese la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului de la Strasbourg pentru care s-au stabilit despagubiri de peste 2 milioane de euro. In acest moment se mai afla pe rol la CEDO alte 70 de procese, in care proprietarii reclama abuzuri din partea instantelor romane, comise intre anii '92-'96. Principalele acuze sunt ca le-au fost incalcate drepturile la proprietate si ca nu au beneficiat de un proces echitabil. Presedintele APDAS, Maria Theodoru, a declarat ca membrii asociatiei vor picheta, incepand cu luna septembrie, proprietatile castigate la CEDO, daca acestea nu vor fi restituite proprietarilor de drept. Avocatul Aurelia Popescu a mentionat ca majoritatea proprietarilor si-au castigat o data imobilele, prin hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, doar ca in '95-'96, aceste hotarari au fost anulate, proprietarii de drept pierzandu-si casele pentru a doua oara. Cel care a creat precedentul si al carui caz constituie jurisprudenta Curtii Europene in dosarele romanesti este Dan Brumarescu, care, in octombrie 1999, a castigat in fata Curtii de la Strasbourg procesul de restituire a imobilului sau nationalizat in 1950. Al doilea roman care si-a castigat proprietatea este Stefan Anghelescu. In aprilie 2002, CEDO a obligat statul roman la plata a peste 75.000 de euro lui Anghelescu. Cea mai mare despagubire stabilita de Curtea de la Strasbourg este pentru Rodica Falcoianu, acesteia asigurandu-i-se peste 700.000 de euro, plus 40.000 de euro despagubiri morale.

10 veterani-eroi, umiliti de Armata

Din miile de ofiteri ai Armatei regale romane veterani de razboi si detinuti politici, astazi mai sunt in viata doar 10. Unul dintre ei, generalul de corp de armata in retragere Ilie Moreanu, erou pe frontul de Est, se lupta si acum pentru drepturile camarazilor sai supravietuitori. Fara rezultat, insa. Dupa sapte memorii adresate ministrului Apararii, Ioan Mircea Pascu nu l-a primit nici macar in audienta. Generalul Moreanu gaseste o singura explicatie: ministrul Pascu a fost mult prea "preocupat sa puna botnita ziaristilor". Aceeasi atitudine fata de veteranii condamnati politic au avut-o, insa, si responsabilii de la Cotroceni, si cei din Palatul Victoria. Dupa razboi, cei zece veterani-eroi au trait un alt cosmar. Comunistii i-au ingropat in minele de plumb si uraniu, i-au batut si infometat, i-au inchis in lagare de munca fortata si le-au confiscat averile. Dupa 20 de ani de detentie, n-au avut nici o sansa sa-si continue cariera militara. De aceea, ei au astazi niste pensii mai mici decat ale puzderiei de ofiteri de dupa '45, care s-au luptat cel mult cu tintele din poligon, si decat ale ofiterilor sovietizati, din diviziile Tudor Vladimirescu sau Horia, Closca si Crisan. Probabil ca MApN asteapta ca batranii eroi sa se stinga, pentru ca aceasta nedreptate sa se repare de la sine.

Societati de leasing din Romania

AFIN ROMANIA SA, sector 6, Bucuresti, tel.: 224.24.47 (Exclusiv IVECO) * ALPHA LEASING ROMANIA, sector 1, Bucuresti, tel.: 209.22.22/Fax 231.53.30,1 (Toate marcile auto) * AUTO ITALIA, sector 6, Bucuresti, tel.: 444.27.79, 413.99.50 (Fiat si alte marci) * BCR LEASING SA, sector 3, Bucuresti, tel.: 322.40.70 (Toate marcile) * BRD SOGELEASE SRL, sector 1, Bucuresti, tel.: 402.82.00,03; Fax: 402.82.19 (Toate marcile) * DEL FIN LEASING SRL, sector 3, Bucuresti, tel.: 326.86.87,88/Fax 326.86.89 (Toate marcile) * DEMIR ROMLEASE SA, sector 5, Bucuresti, tel.: 403.44.11/Fax 403.44.20 (Toate marcile) * DIRECT LEASING SRL, Cluj-Napoca, tel.: 064.419.419/Fax 064.447.734 (Toate marcile) * DUNAREA LEASING SA, sector 3, Bucuresti, tel.: 327.48.51/327.48.96 (Toate marcile) * DRT GROUP SRL, sector 5, Bucuresti, tel.: 410.06.23-27/Fax 410.06.45 (Toate marcile) * FINANS LEASING SA, sector 4, Bucuresti, tel.: 330.73.86/330.06.45 (Toate marcile) * GENERAL LEASING SA, sector 1. Bucuresti, tel.: 233.10.64/Fax: 233.10.67 (Toate marcile) * HVB LEASING ROMANIA SA, sector 1, Bucuresti, tel.: 224.08.90-3/Fax: 224.08.98 (Toate marcile) * INTERNATIONAL LEASING SA, sector 1, Bucuresti, tel.: 315.16.02/Fax: 315.16.50/092.450.650 (Toate marcile) * LEASING DANUBIUS SA, sector 4, Bucuresti, tel.: 336.25.46 (Toate marcile) * MIDAL LEASING SA, sector 2, Bucuresti, tel.: 256.90.29/Fax 256.90.26 (Toate marcile) * MOTORACTIVE SA, sector 1, Bucuresti, tel.: 231.89.04/Fax 231.89.05 (Toate marcile) * PLANET LEASING SA, sector 1, Bucuresti, tel: 230.52.32/Fax 230.50.02 (Toate marcile) * PORSCHE LEASING ROMANIA, sector 1, Bucuresti, tel./fax: 233.03.37 (Exclusiv Porsche) * RADACINI LEASING, sector 1, Bucuresti, tel.: 210.76.52/Fax 211.10.46 (Toate marcile) * RCI LEASING ROMANIA SRL, sector 1, Bucuresti, tel.: 203.88.88/Fax 203.88.92 (Exclusiv Renault) * ROMANIA LEASING SA, sector 1, Bucuresti, tel.: 231.25.21 (Toate marcile) * ROMSTAL LEASING SA, sector 1, Bucuresti, tel.: 212.05.50-54; 093.213.444 (Toate marcile) * TBI LEASING SA, sector 1, Bucuresti, tel.: 312.36.02, 04, 14/Fax 312.36.70 (Toate marcile) * TOTAL LEASING SRL, sector 1, Bucuresti, tel.: 314.85.88, 314.93.02 (Toate marcile) * TIRIAC LEASING SA, sector 1, Bucuresti, tel.: 224.16.42/Fax 224.22.49 (Mercedes si alte marci) * VOLKSBANK LEASING ROMANIA, sector 1, Bucuresti, tel.: 204.44.44; Fax 233.32.39, 27 (Toate marcile)

24 iulie - 9 august a.c. - campanie estivala Daewoo

"La sfarsitul lunii iulie vom consemna depasirea volumului total al vanzarilor pe piata interna realizat in 2001", ne-a declarat Valeriu Tones, purtatorul de cuvant al campaniei Daewoo Automobile Romania. DAR a suscitat interesul consumatorilor datorita ofertei sale diversificate. Autoturismele Daewoo pot fi achizitionate la preturi incepand de la 4.990 Euro pentru Matiz Economic pana la 16.400 Euro pentru o Tacuma, cu toate taxele incluse. Lansat recent pe piata romaneasca, monovolumul Tacuma CDX, cu o motorizare de 129 CP s-a bucurat de cerere de la aparitia lui pe piata. In perioada 24 iulie - 9 august 2002, Daewoo Automobile Romania initiaza "Campania Estivala Daewoo", prin care asigura service gratuit la centrul RAVER (situat la iesirea principala Constanta - Mangalia) tuturor clientilor care isi petrec concediul pe litoral. De asemenea, Daewoo va pune in vanzare, incepand cu a doua jumatate a lunii iulie, varianta Cielo Standard cu aer conditionat, in serie limitata

In primul semestru, vanzarile de automobile noi au crescut cu 22,8 la suta

In prima jumatate a anului in curs, productia nationala de automobile a crescut cu 8 la suta, fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Chiar daca cifra este modesta, sub nivelul prognozat de noi la inceputul anului, este un lucru bun ca avem de-a face cu o crestere in conditiile in care, in tarile occidentale, are loc o recesiune a productiei auto", a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Calin Popescu Tariceanu. Cea mai importanta crestere, cu circa o treime, a inregistrat-o Daewoo Automobile Romania, in timp ce Dacia a oscilat in jurul productiei de anul trecut. ARO Campulung a inregistrat o crestere la autoturisme, dar aceasta a fost contrabalansata de o scadere la automobile comerciale usoare, ceea ce a condus la un volum total situat putin sub cel din aceeasi perioada a anului trecut. De notat ca Matiz, la Daewoo si SupeRNova, la Dacia au atins aproape o treime din productie. Vanzarile de automobile noi au crescut, in schimb, intr-un ritm mult mai ridicat decat productia interna, si anume cu 22,8 la suta. "Este prematur sa apreciem in ce proportie aceasta crestere s-a datorat "efectului Euro 3" (orientarea cumparatorilor spre automobile noi, odata cu interzicerea, de la 1 ianuarie 2002a importului de masini noi sau second-hand Euro 2 - n.n.), dar, totusi, analizele efectuate de APIA conduc la concluzia ca evolutia vanzarilor se datoreaza, in principal, unei tendinte de crestere generala a cererii, iar obligativitatea normelor Euro 3 are, in continuare, un efect scazut", opineaza Calin Popescu Tariceanu. La vanzari, pe locul I se situeaza Daewoo Automobile Romania care, in 6 luni, a atins volumul inregistrat in intreg anul 2001. Cu cele 6.000 de unitati vandute, Daewoo nu a atins, totusi, nivelul inregistrat in 1999, cand a vandut 10.000 de bucati. Dacia a inregistrat la vanzari o crestere de 2 la suta la automobile si de 12 la suta la comerciale usoare. De semnalat scaderea popularitatii modelului clasic (Dacia Berlina), de la 47% la 38% din vanzari, in favoarea modelului SupeRNova. ARO a vandut cu 14% mai multe autovehicule (autoturisme plus comerciale) si anunta perspective bune, daca noile contracte cu India si Brazilia se vor derula potrivit programului. La importul de masini noi, Renault detine, in continuare, primul loc, in special datorita modelului Clio Symbol, care este lider incontestabil. Pe locul 2 a trecut Skoda, datorita succesului obtinut cu Octavia si Fabia. Locul 3 este ocupat de VW, cu modelul Passat si perechea Golf/Bora. Peugeot si-a consolidat pozitia a 4-a, cu cele doua modele de succes - Peugeot 206 si 307. Pe ansamblu, marcile franceze - Renault, Peugeot si Citroen - conduc cu un total de 5.590 de bucati vandute, fata de marcile germane - VW, Mercedes, BMW, Audi, Ford si Opel, care au vandut 3.978 de bucati. Din urma vine tare, insa, Suzuki, in special cu modelul Swift, produs in Ungaria, vandut in 336 de exemplare, la un pret greu de concurat.

Citroen castiga teren pe piata romaneasca

Vanzarile companiei ATS, importator oficial Citroen in Romania, s-au majorat cu 75% in primele sase luni ale anului, comparativ cu perioada similara a anului trecut, estimarile pentru intregul an indicand vanzari de peste 1.300 de unitati, informeaza un comunicat al societatii. Cu un volum de 543 de vehicule vandute in primul semestru, Citroen a ajuns la o cota de piata de 1,075%. "Acest ritm pozitiv a fost determinat in cea mai mare parte de faptul ca Citroen isi mentine politica de preturi accesibile si isi imbunatateste permanent calitatea serviciilor oferite", se arata in comunicat. La capitolul autoturisme, Citroen a avansat cu 3 locuri in clasamentul marcilor de vehicule din import, de pe locul 11 pe locul 8, vanzarile dublandu-se de la 230 la 455 de unitati. Motorizarile Diesel HDi au fost cele mai bine vandute modele ale companiei, cu peste 215 unitati, reprezentand 50% din vanzari. Citroen a comercializat anul trecut pe piata romaneasca un numar de 659 de autovehicule.

Victor Hanescu, la cel mai important succes din cariera

Jucatorul roman de tenis Victor Hanescu, in varsta de 21 de ani, a obtinut, miercuri, cel mai important succes din cariera, invingandu-l, in primul tur al turneului de la Umag, cu scorul de 6-0, 6-4, pe chilianul Marcelo Rios, fost lider al clasamentului mondial. Hanescu, care va implini, duminica, 21 de ani, a inregistrat, astfel, prima sa victorie intr-un turneu ATP. Dupa ce saptamana trecuta a fost invins in primul tur, la Baastad, de georgianul Irakli Labadze, tenismanul roman se afla la cea de-a doua participare intr-un turneu ATP. "Este o victorie mare pentru mine. Rios nu a jucat prea bine in primul set, iar eu am luat avantaj", a declarat romanul imediat dupa victorie, obtinuta in mai putin de o ora. Hanescu a avut nevoie de doar 14 minute pentru a castiga, la zero, primul set, dupa care a luat foarte repede conducerea, cu 3-0, in setul secund. Dupa noua game-uri pierdute consecutiv, Rios a revenit si a egalat scorul in setul al doilea, 3-3, echilibrand meciul. Ambii jucatori si-au castigat serviciul si scorul a devenit 4-4, moment in care chilianul a ratat doua mingi de break, pentru ca, la 5-4, Hanescu sa reuseasca break-ul, incheind astfel setul si meciul si asigurandu-si un loc in faza urmatoare a concursului din Croatia, unde il va intalni pe costaricanul Juan Antonio Marin. In prezent, Victor Hanescu este numarul 210 in ierarhia mondiala, in timp ce Rios se afla pe locul 29 ATP.

"Cainii" i-au muscat pe francezi

Aflata in Franta, intr-un turneu de pregatire inainte cu numai doua saptamani de debutul in Liga Campionilor, Dinamo a invins in chiar primul meci, disputat miercuri seara, formatia Girondins Bordeaux. Unicul gol al intalnirii a fost reusit de fostul stelist Ionel Danciulescu, care l-a invins cu numai un minut inainte de finalul partidei pe portarul Roux. Asta dupa ce dinamovistii ratasera cateva ocazii bune de gol, Danciulescu si Claudiu Niculescu trimitand mingea in bara. In ciuda infrangerii suferite, antrenorul francezilor, Elie Baup, s-a declarat multumit de prestatia elevilor sai, printre care s-au aflat si francezul Cristophe Dugarry, portughezul Pauleta si rusul Alexei Smertin, aflati la primul lor meci dupa Cupa Mondiala din Japonia si Coreea de Sud. Potrivit site-ului oficial al gruparii franceze, aceasta este prima infrangere inregistrata de Bordeaux in cele patru meciuri de pregatire disputate pana acum. In ceea ce priveste echipa din Stefan cel Mare, antrenorul Cornel Dinu a inceput meciul in formula Cristi Munteanu - Kirita, Alistar, Onut - Stoican, Danciu, Alexa, St. Grigorie, Frasineanu - Cl. Niculescu, Cl. Dragan, pe parcursul partidei intrand in teren si Barcauan, Danciulescu, Tames, Fl. Petre, Parvu si Burca. Dupa meci, dinamovistii s-au aratat cat se poate de multumiti de joc si de rezultat, victoria obtinuta dandu-le jucatorilor din Stefan cel Mare sperante in ceea ce priveste disputa cu belgienii de la FC Bruges de peste doua saptamani. Dincolo de aspectele tehnice si tactice, partida a fost echilibrata mai ales in ceea ce priveste faulturile comise de jucatorii ambelor formatii, arbitrul intalnirii fiind nevoit sa acorde un insemnat numar de cartonase galbene. Echipa lui Cornel Dinu va disputa urmatorul meci maine, in compania formatiei Rennes, dupa care va intalni pe Olympique Marseille, pe 24 iulie, Vannes (26 iulie), si, in finalul turneului de pregatire, echipa lui Viorel Moldovan, FC Nantes, pe 27 iulie. Pe 29 iulie, "cainii" vor pleca in Belgia, unde vor da piept cu formatia FC Bruges, in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Campionilor.

Nastase si Codrea raman la Genoa

Potrivit cotidianului italian "Il Secolo XIX", noul director sportiv al clubului Genoa, Rino Foschi, intentioneaza sa ii pastreze pe jucatorii romani Valentin Nastase si Paul Codrea. "Nastase, Codrea, Malago, Carparelli si Mutarelli nu vor pleca de la Genoa", a declarat Foschi, care nu a spus nimic despre situatia atacantului roman Adrian Mihalcea.

Jaf la drumul mare

rimele zile ale Campionatelor Europene de box de la Perm s-au desfasurat fara incidente, din punct de vedere al arbitrajului, oficialii romani fiind incantati de prestatiile acestora, in conditii in care, la fiecare editie a CE sau CM, boxerii nostri au fost furati. Minunea a tinut, insa, pana miercuri, cand a fost tras primul semnal de alarma: Lucian Bute a pierdut la o diferenta de zece puncte un meci pe care trebuia sa-l castige. Ajutorul arbitrilor in acest meci a fost, insa, discret, comparativ cu ceea ce au patit, ieri, Waldemar Cucereanu si, mai ales, Dorel Simion. Dupa ce Sorin Tanasie, reprezentantul nostru in cadrul categoriei 48 kg, a pierdut meciul cu moldoveanul Viaceslav Gojan, la o diferenta, 29-18, exagerat de mare, am sperat ca Waldemar si Dorel vor fi lasati sa boxeze. Nu s-a intamplat asa ceva, pentru ca arbitrii si oficialii EABA, deranjati de faptul ca Romania are atatia oameni aproape de medaliile de aur, i-au jefuit, pur si simplu pe romani, transformand aceasta competitie in Campionatele Nationale ale fostei URSS, in conditiile in care, in finale s-au calificat, intr-o proportie covarsitoare, boxeri din Rusia, Belarus sau Ucraina, tari din fosta Uniune a Republicilor Socialiste Sovietice. Primul roman furat in mod evident a fost Waldemar Cucereanu, cel care, desi a dominat fiecare repriza a meciului cu Khawazhi Khatsygov, a fost condus tot timpul si s-a vazut invins, la finalul celor patru reprize, cu 26-21. "Este greu sa spui din ring daca ai fost furat sau nu, dar eu stiu ca nu am pierdut acest meci, insa dupa ce i s-a intamplat lui Dorel chiar nu mai am ce sa spun. Probabil ca i-a deranjat faptul ca Romania poate sa aiba sase oameni in semifinale si iata ca, dupa Bute, am urmat eu si Dorel Simion. Cred ca era greu de digerat pentru ei faptul ca vin romanii sa le ia medaliile". La nici o jumatate de ora de meciul care a scandalizat delegatia Romaniei, a intrat in ring Dorel Simion, fara sa stie ca meciul lui avea sa fie cel mai scandalos al acestei editii a Campionatelor Europene. Adversarul romanului era Alexander Bokalo, din Ucraina. Din pacate, desi l-a batut pe ucrainean in asa hal incat acesta din urma a terminat meciul clatinandu-se, cu fata inrosita si tumefiata, cei cinci ciocli din jurul ringului l-am vazut invingator pe Bokalo, la o diferenta, incredibila, de cinci puncte, 29-24. In momentul in care crainicul a anuntat decizia in acest meci, cei 3.000 de spectatori l-au huiduit pe ucrainean si pe arbitri, aplaudandu-l pe roman, care a coborat din ring cu lacrimi in ochi. Imediat dupa aceasta decizie rusinoasa, Rudel Obreja si antrenorul Francisc Vastag s-au declarat scandalizati, dar, constienti ca nu se mai poate schimba nimic, si-au varsat naduful in declaratii: "Dupa parerea mea", a spus Obreja, "la meciul cu Waldemar s-a tras putin cu boxerul din Belarus, dar fara sa pot spune ca a fost decisiv. In cazul lui Dorel, insa, nu este nici un dubiu ca el a castigat meciul, iar arbitrii au fost mai mult decat subiectivi. Oricum, reactia publicului spune tot, iar evolutia lui Dorel a fost mai mult decat convingatoare. Intr-un meci profesionist el ar fi castigat, clar, cu 3-0". Foarte furios a fost si Francisc Vastag, antrenorul coordonator al lotului national, care sufera enorm dupa ce elevii sai au fost lucrati, grosolan, de arbitri: "Pana la semifinale arbitrajul a fost foarte corect si iata ca, din pacate, la meciul lui Dorel cu ucraineanul s-a vazut influenta domnului Gaidamak, vicepresedintele EABA. Dupa ceea ce s-a intamplat azi (ieri - n.r.) am ajuns sa ma tem si pentru celelalte meciuri si va trebui sa fim mult mai atenti". Dar cel mai suparat dintre toti a fost Dorel, care, scarbit de tot ceea ce i se intamplase, nu a dorit sa comenteze decizia arbitrilor, ci a preferat sa declare doar atat: "Cred ca reactia publicului a spus totul". In fine, dupa ce in prima zi am ramas cu cele trei medalii de bronz cucerite deja, azi mai avem sanse la argint si la aur pentru ca vor boxa, in semifinale, Marian Simion, cu rusul Andrei Mishin la 71 kg, si Viorel Simion, cu Shakhin Imranov din Azerbaidjan.

Pe Schumacher nu-l intereseaza unde castiga titlul

Cu trei zile inaintea Marelui Premiu al Frantei, Michael Schumacher nu pare sa-si faca prea multe griji daca va castiga sau nu titlul mondial la Magny-Cours. O victorie duminica in Hexagon, fara ca unul dintre cei doi urmaritori ai sai din clasamentul general, Rubens Barrichello si Juan Pablo Montoya, sa ocupe pozitia secunda, i-ar aduce germanului cel de-al cincilea titlu mondial. "Cursa de la Magny-Cours din acest an este putin mai speciala, pentru ca toata lumea asteapta ca eu sa castig titlul. Personal, nu imi bat capul prea mult cu aceasta problema pentru ca nu totul depinde de mine. Daca eu castig mai este nevoie si de mult "ajutor" din partea contra-candidatilor mei", a declarat Schumi. Germanul a adaugat totusi ca va incerca sa se impuna si sa isi asigure inca de pe acum cel de-al cincilea titlu, daca nu, nu va fi rau nici la Hockenheim, pe 28 iulie, cand va alerga in fata propriilor suporteri. Victoria lui Schumacher in acest sezon nu mai este pusa absolut deloc la indoiala, dovada si faptul ca, in premiera, o casa de pariuri, Interwetten din Austria, achita deja banii clientilor care au mizat pe pilotul german, desi teoretic acesta mai poate pierde titlul. In Germania, in momentul de fata se mizeaza numai pe numele vicecampionului mondial, cele mai mari sanse avandu-le Rubens Barrichello, Juan Pablo Montoya si Ralf Schumacher.

350 de carti intr-o ora

Cartea lui Ladislau Boloni a cunoscut succesul chiar inainte de a se lansa pe piata", scrie presa din Portugalia, notand ca "Bloc-notes", cum se numeste volumul antrenorului roman al lui Sporting, va intrece "Secretele" lui Mario Jardel. Dovada nu atat multimea de oameni care s-au calcat in picioare miercuri seara la centrul comercial El Corte Ingles, unde a avut loc lansarea, ci numarul de carti vandute: 350 in numai o ora. "A ezitat mult inainte, pentru ca nu prea voia sa iasa in fata si sa faca publice ideile, sentimentele si gandurile lui", a spus ziaristul Luis Miguel Pereira, care l-a ajutat pe Loti la redactarea cartii. "In primul rand, cartea este o modalitate de a imparti succesul cu toti cei care mi-au fost alaturi in acest an la Sporting. In al doilea rand, este o scurta pagina de istorie, despre victoriile si esecurile echipei, iar in al treilea rand, o paralela intre istorii si modul cum m-am apropiat de portughezi" a adaugat tehnicianul roman, care i-a avut alaturi la lansare pe mai toti elevii sai de la Sporting, dintre care nu putea lipsi Marius Niculae. "Am cumparat deja cartea, dar nu am apucat sa o citesc. Aceasta initiativa a lui Boloni inseamna mult pentru poporul roman si ma bucur ca are deja succes", a spus atacantul roman al campioanei Portugaliei, care a cumparat mai multe exemplare si pentru prietenii din tara. "Este un act de curaj pentru ca trebuie sa fii o persoana curajoasa sa scrii si sa publici o carte. O voi citi cu siguranta zilele acestea", a spus la randul lui Rui Bento, care, dupa ce a rasfoit "Bloc-notes"-ul, a ramas impresionat de memoriile antrenorului sau.

Niculae si-l doreste pe Ilie coleg la Sporting

Recuperat aproape suta la suta dupa accidentarea din decembrie anul trecut, care l-a tinut departe de teren mai bine de cinci luni, Marius Niculae spune ca obiectivul sau este sa evolueze in partidele pe care echipa sa de club, Sporting Lisabona, le va disputa in turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Mai mult decat atat, potrivit ziarului portughez "A Bola", Niculae isi doreste sa revina pe teren chiar din primul meci al Champions League, programat pe 13 sau 14 august, in ciuda faptului ca medicii nu doresc sa grabeasca procesul de recuperare a internationalului roman. "In curand, voi fi recuperat in totalitate si sper sa pot evolua in primul meci oficial pe care Sporting il va sustine in Liga Campionilor", a spus in acest sens Niculae. In afara de acest lucru, potrivit cotidianului "A Bola", internationalul roman al lui Sporting crede ca echipa din Lisabona va fi si mai puternica daca il va avea in lot si pe atacantul roman al formatiei spaniole Valencia, Adrian Ilie, despre care s-a tot zvonit ca ar putea fi achizitionat de "lei" pentru sezonul care urmeaza. "Am auzit ca s-ar putea sa vina si Adrian Ilie la Sporting. M-as bucura foarte mult si ar fi minunat, pentru ca este un prieten bun si un jucator excelent", a spus Niculae la lansarea cartii lui Loti Boloni, adaugand ca a vorbit deja cu "Cobra" in aceasta vacanta. "Mi-a spus ca Sporting este unul din cele mai puternice echipe din lume si ca ar fi incantat si bucuros sa fim colegi la echipa de club", a adaugat varful "leilor".

Toate sperantele in Mutu

Cotidianul italian "L'Arena" a anuntat, ieri, ca presedintele clubului Hellas Verona, Giambattista Pastorello, crede ca daca atacantul roman Adrian Mutu nu va parasi echipa, veronezii vor promova in Serie A. "Sunt sigur ca daca Mutu, Nigmatulin si Serici vor ramane la Verona vom promova in Serie A. Nimeni nu are o forta ofensiva mai mare ca noi si nu cred ca vom avea dificultati in a reveni in prima divizie", a precizat Pastorello, in speranta ca Mutu, care a fost curtat de formatiile Juventus Torino si AC Parma si blocat pentru opt zile de gruparea AS Roma, va ramane totusi la Verona.

vRugbistii romani isi cauta contracte in Franta prin anunturi la mica publicitate

Potrivit site-ului www.rugby.ro, rugbistii romani, fosti sau actuali componenti ai echipei nationale de tineret, incearca sa-si gaseasca prin anunturi la mica publicitate un contract de joc la echipe din prima sau a doua divizie din Franta, unde ar putea castiga de patru-cinci ori mai mult decat in tara. De exemplu, pe site-ul www.francerugby.fr, la rubrica "mica publicitate", ofertele romanilor sunt cele mai des intalnite, fie ca jucatori, fie ca antrenori, toti cautand un club "serios din prima sau a doua divizie". Printre rugbistii care si-au postat anunturile in acest loc se numara: Florin Cojocaru, Florin Tasca, Petrisor Crap, Lucian Sarbu, Ionel Calancea, Victor Trufasu, Cristian Mocanu si Mihai Nitu. In afara de jucatori, astfel de metode sunt practicate si de unii antrenori romani. Astfel, la rubrica "antrenori", clujeanul Stefan Ionescu precizeaza ca a antrenat Selectionata Transilvaniei si ca peste 20 de jucatori pregatiti de el evolueaza acum in campionatele Spaniei, Italiei, Frantei si Portugaliei. Un alt antrenor roman care isi ofera serviciile printr-un anunt de mica publicitate este Vasile Bezarau, care, inca din anul 2000, cauta un post "fie de antrenor, fie de jucator, numarul 10, in Franta, Spania sau Belgia".

Giulestiul gazduieste "Cupa Astoria"

n aceasta seara debuteaza pe stadionul Giulesti Turneul "Cupa Astoria", la care vor lua parte, in afara de Rapid, gazda a acestui patrulater, formatiile Sportul Studentesc, FC National si gruparea scotiana FC Dundee United. In meciul de deschidere, programat sa inceapa asta-seara de la ora 18.45, se vor intalni Sportul si FC Dundee, urmand ca de la ora 21 Rapid sa dea piept cu FC National. Turneul se va incheia duminica seara, cand, de la aceleasi ore, Nationalul joaca impotriva Sportului, iar gazdele vor juca in compania scotienilor. Delegatia scotiana a sosit in tara ieri dupa-amiaza, aseara fiind invitata la o receptie care a avut loc la Cazino Astoria. Singurul jucator al carui nume spune ceva cunoscatorilor fotbalului de la noi este Temuri Ketbaia, care ar putea deveni antrenor secund al formatiei Dundee. Referitor la partidele care se vor disputa pe Stadionul Giulesti, mai trebuie spus ca intrarea va fi libera cu exceptia tribunelor I si O, unde biletul va costa 30.000 de lei.

Cristina Parv vrea sa revina la nationala

Jucatoarea romana de volei de la echipa braziliana MRV Sugar Minas, Cristina Parv, a declarat, ieri, ca, in proportie de 90 la suta, este decisa sa revina la echipa nationala a Romaniei. Desi are oferte de a juca pentru reprezentativele Italiei si Braziliei, cea mai mare dorinta a Cristinei Parv este sa participe cu echipa Romaniei la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. "Nu am luat inca o hotarare definitiva, dar in proportie de 90 la suta o sa revin la echipa nationala. O decizie sigura voi lua in cateva zile", a explicat Parv, care crede in capacitatea echipei nationale de a se califica la JO de la Atena.

Adrian Mateas a fost calcat de hoti

Apartamentul fostului halterofil Adrian Mateas a fost spart, miercuri, hotii furand peste 250.000 de dolari si bijuterii din aur. Ei au fortat incuietoarea, au intrat in locuinta si, fara sa faca deranj, semn ca aveau o tinta precisa, au luat seiful, de dimensiunea unui aragaz si in greutate de 300 de kilograme. Potrivit unor locatari ai imobilului in care locuieste Mateas, o vecina s-a oferit sa-i ajute pe hoti sa transporte seiful la lift, vazandu-i ca se chinuiesc, insa fara ca ea sa stie ca hotii transportau un seif. Vecinii spun ca cel putin doi barbati au fost vazuti pe casa scarilor. Lipsa seifului a fost observata de o ruda a halterofilului, care, cand a vrut sa intre in casa, a observat ca usa este fortata si a anuntat imediat Politia, care a demarat o ancheta pentru a-i prinde pe autorii furtului.